SKETCHUP BASISCURSUS

SketchUp is een 3D tekenprogramma. 3D is een afkorting van driedimensionaal. Het zit zo: als je naar een schilderij kijkt of een foto of een tekening op school maakt, kun je daar dan inkruipen? Nee. Dat is omdat het plat is. Dat noem je 2D of tweedimensionaal.

Het schilderij, de foto, jouw tekening  heeft maar twee richtingen: een breedte (horizontaal) en een hoogte (verticaal). Welke dimensie missen we in een 2D afbeelding?…naar voren en naar achteren. Met SketchUp kun je jezelf in de afbeelding  begeven,  om jezelf langs en om alle objecten te begeven. 

De meeste tekenprogramma’s zijn tweedimensionaal. Je kunt in deze programma’s een tekening van mooie figuren maken,  maar het blijft plat. Met SketchUp kun je deze platte vormen veranderen in een 3D-vorm. Heel simpel gezegd betekent het: je tekent eerst een vierkant en SketchUp maakt er een kubus van. Hiervoor heeft SketchUp speciale gereedschappen, daar ga je binnen deze basiscursus SketchUp alles over leren.

Bericht voor leerkracht/docent en begeleiders, u bent vrij om deze basiscursus SketchUp met een passende SINE naamsvermelding binnen uw werk met groepen te gebruiken. Wij zouden het daarnaast erg op prijsstellen om te vernemen wat uw ervaringen zijn in het gebruik van deze basiscursus SketchUp.  

Onderwijs