WeDo challenge

De Lego educatieve  sets bestaat uit Lego WeDo voor kinderen uit het basisonderwijs en Lego Mindstorms voor de kinderen binnen het voortgezet onderwijs. Er is veel en goed bruikbaar (les)materiaal voorhanden. Een aansprekende uitdaging voor de Lego Wedo set begint met een idee…een uitdaging waar de kinderen nadat ze zich de basisbeginselen van de WeDo set en het programmeren eigen hebben gemaakt  in kunnen vastbijten. Een geïsoleerde WeDo challenge is niet Steam proof, om dit te bereiken zal een challenge naast andere kennis, vaardigheden en activiteiten ondergebracht moeten worden binnen een groter en breder onderwijsaanbod.

Een voorbeeld van een Lego WeDo challenge.

LEGO WeDo challenge, de Burgemeester van Spiro-land heeft een verlamde hand, bedenk, programmeer en ontwerp voor de burgemeester een LEGO WeDO tekenmachine…Maak en deel je tekenmachine met andere kinderen

drawingMachine_spirograph

Reglement: je bent vrij in de keuze van materialen, gebruik van andere niet WeDo Lego blokjes is toegestaan. Achtergrond informatie: Een spirograaf is een instrument dat gebruikt wordt…Wikipedia.

Ter inspiratie: een voorbeeld.

Je kunt de Lego steentjes ook inzetten tijdens je muzieklessen.