Scratch!

Scratch 3 voor de Raspberry Pi

Inhoud

Scratch is een open source programma van MIT, bedoeld om jong en oud op een toegankelijke en visueel aantrekkelijke manier vaardig te worden in het coderen. De vaardigheid om te kunnen coderen is een belangrijk onderdeel van de geletterdheid in de maatschappij van nu. De visuele programmeertaal van Scratch helpt vanuit een onderzoekende houding jonge en oudere mensen creatief te leren denken, systematisch te redeneren, problemen op te lossen en samen te werken binnen een informele leeromgeving, zonder zich zorgen hoeven te maken over de syntax.

scraDaarnaast kan Scratch ingezet worden ten behoeve van de reken- en taalvaardigheid. Met scratch is het mogelijk interactieve mediaprojecten te ontwerpen, animaties, wetenschapsprojecten, games en simulaties te maken en zelfs big data behoort tot de mogelijkheden. Onderaan deze pagina vind je een pdf bestand  waarin wij een tipje van de sluier oplichten en kinderen geheel zelfstandig aan de slag kunnen met Scratch 3 voor de Raspberry Pi.

Bericht voor leerkracht/docent en begeleiders, u bent vrij om deze basislessen Scratch3 met een passende SINE naamsvermelding binnen uw werk met groepen te gebruiken. Wij zouden het daarnaast erg op prijsstellen om te vernemen wat uw ervaringen zijn in het gebruik van deze leskaarten.

Onderwijs