Kennedy Space Centre | Florida | 25 april 2018

Bij een vakantie in Florida mag een bezoek aan het Kennedy Space Centre natuurlijk niet ontbreken. We hebben een campground gereserveerd op zo’n half uur rijden van het visitor centre en de volgende dag staan we om 10:00 uur voor de ingang waar we direct verwelkomd worden door de beroemde speech van Kennedy: “We are going to the moon; not because it is easy, but because it’s hard. We explore because that’s is what we do.”

Het eerste wat je ziet bij binnenkomst is de prachtige tuin die het KSC heeft aangelegd. Wel een bijzondere want de planten en bomen zijn vervangen door raketten en capsules die door de NASA allemaal ontwikkeld en gebouwd zijn .

IMG_5760-1

Het valt op dat het gehele visitor centre compact en overzichtelijk is ingericht. Rondom een groot rechthoekig plein staat diverse grote gebouwen die ingericht zijn volgens elk een eigen thema: legends and heroes, astronaut training experience, journey to Mars, nature and technology.. elke tentoonstelling geeft je weer een compleet andere ervaring! Met veel gevoel voor drama, special effects inclusief natuurlijk het typisch Amerikaanse gevoel dat je omringd bent door de helden van Amerika, beleef je werkelijk een fantastische en unieke ervaring: je wordt getrakteerd op enorme 3D-filmbeelden, lezingen en werkende control centres uit de jaren ‘60 en ‘70 en natuurlijk de enorme raketten, satellieten en ruimtevaartuigen, waaronder de Saturn V, de space shuttle Atlantis, en ongebruikte versies van de Rover en Hubble en de Webb telescoop.


Hoogtepunt van de dag was wel een bezoek aan de vier lanceerplatforms: drie die door de NASA in gebruik zijn en één voor SpaceX en aan het Vehicle Assembly Building dat tot de grootste gebouwen ter wereld behoort met deuren van 130 meter hoog om de delen van de enorme raketten te kunnen vervoeren naar de platforms.

Hoewel we dachten rond 17:00 uur toch zeker wel terug te zijn op de camping, passeerden we vlak voor sluitingstijd (18:00 uur) de uitgang pas. Nog lang niet alles gezien! Maar ook niet meer in staat om nóg meer ervaringen op te doen vanwege de overweldigende en bijzondere indrukken waar we deel van mochten uitmaken. Ik hoop vurig dat ik nog een keer in de gelegenheid mag zijn het Kennedy Space Centre te kunnen bezoeken. 🇺🇸🇺🇸🇺🇸