Eindpresentatie De groene machine 

De presentatie van het traject “De groene machine was een groot succes. Vandaag hebben de kinderen hun beste beentje voor gezet om aan bezoekers wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben, te presenteren. 

IMG_6377

Na ontvangst door de kinderen kregen de bezoekers ( ouders, opa’s en oma’s , broertjes en zusjes, leerkrachten) een rondgang langs een verscheidenheid aan marktkraampjes waarin de kinderen één van de vele zelf gekozen onderwerpen presenteerde. Zo werd er verteld wat er komt kijken bij de aanleg, het onderhoud van een moestuin, dat ook dit jaar de bloemkolen het wederom niet overleefd hebben maar dat we dit jaar geen last hadden van slakken maar van een kolonie duiven die het op de sappige koolblaadjes gemunt hadden. 

IMG_6375

Hoe maak je een wetenschappelijke tekening en waar moet je tijdens het maken van een wetenschappelijke tekening opletten? Hoe maak je een animatie/spel in Scratch over de levenscyclus van een plant? Welke bijzondere flora en fauna herbergt het bijzondere natuurgebied het Gastels Laag…wat is een herbarium en hoe kun je zelf een herbarium maken? Op al deze vragen hebben de leerlingen tijdens hun eindpresentatie antwoord kunnen geven. 

IMG_6398

De bezoekers hebben zienderogen genoten van deze leuke en leerzame middag; het moment voor de kinderen om al het geleerde in woord en daad aan bezoekers inzichtelijk en zichtbaar te maken. Bravo voor al deze kinderen…en de groene machine is pas een groene machine wanneer je die in gezamenlijkheid met een lekkere verse en gezonde barbecue kunt afsluiten.

IMG_6403