BreinAcademie

Logo_Sine

Sine | BreinAcademie


Sine motorBreinAcademie verzorgt gedurende het gehele schooljaar onderwijs aan professionals binnen het primair en voorgezet onderwijs. Zo biedt de BreinAcademie studenten, als onderdeel van hun studie en stage, de mogelijkheid hun kennis en vaardigheden op het gebied van wetenschap en technologie te verbreden en te verdiepen. Daarnaast zijn uiteraard kinderen, jongeren en volwassenen ook van harte welkom. We geven workshops en cursussen  op het gebied van wetenschap, techniek en technologie.

St. Louis


Oudenbosch heeft van oudsher een warme band met het onderwijs. De broeders van St. Louis waren daar nauw bij betrokken. De congregatie was gespecialiseerd in vooruitstrevend en vernieuwend onderwijs ten behoeve van de katholieke jeugd in Nederland. Zo stichtten zij de eerste volkssterrenwacht van Nederland en ook waren de broeders verantwoordelijk voor de oprichting van het SterrenwachtNatuurhistorisch & Volkenkundig Museum, het Nederlands Zouavenmuseum en de kloostertuin, thans arboretum. Ook de Pedagogische Academie De Vossenberg was decennia lang een begrip in West-Brabant en ver daarbuiten.

PatersMet de komst van de Sine BreinAcademie wordt deze oude glorie in ere hersteld en krijgt Oudenbosch weer een professionele educatieve instelling en organisatie die een leergemeenschap wil zijn voor jong en oud, voor professionals en voor alle belangstellenden in de regio die eigentijds en toekomstbestendig willen leren op het gebied van wetenschap en technologie: het ontwerpen en creëeren van een product.

Sine 


Sine is een initiatief van drie docenten uit het VO en HBO die zich richten op het leggen van betekenisvolle verbindingen tussen wetenschap, techniek, technologie en de kunsten binnen het reguliere curriculum van het lesaanbod. Sine is werkzaam binnen het HBO, het VO en het PO en heeft zich tot doel gesteld ons onderwijs toekomstbestendig te maken.

De overhei23d heeft bepaald dat het basisonderwijs in 2020 techniek en wetenschap duurzaam en betekenisvol in het curriculum vastgelegd moet hebben. Om dit proces te stimuleren en om te denken vanuit mogelijkheden en kansen die er liggen voor onze kinderen, heeft Sine zelf een doorlopende leerlijn ontwikkeld om alle leerlingen te kunnen bedienen vanuit hun talenten en interesses. Sine maakt Passend Onderwijs op deze manier voor iedereen mogelijk. Bij Sine máák je het!

STEAM-onderwijs


Al het onderwijs is opgezet rondom de zogenaamde STEAM-Vaardigheden. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Math. Deze vaardigheden worden geheel geïntegreerd aangeboden en staan altijd in het teken van een eindproduct. Zo ontwerp je games & animaties, maak je robots, bouw je een telescoop, maak je een muziekinstrument, edit je een film.

Impressie locatie BreinAcademie 


Sine Breinacademie is gevestigd in het  historisch en voor West-Brabant educatieve hart onder de Kapel van de broeders van het Saint Louis. De Breinacademie kent een karakteristieke centrale hoofdruimte met daaromheen meerdere  instructieruimten en riante speel/groenplaats waar de kinderen naar hartelust in kunnen ravotten.

Sine_locatie

Contact & Route


Sine BreinAcademie is gevestigd onder de kapel van de broeders van het Instituut Saint Louis. Het adres van de BreinAcademie is  Saint Louisplein 50 Oudenbosch, gemeente Halderberge.

Voor meer informatie kunt u via e-mail contact met ons opnemen: info@sinelab.nl Ook zijn wij telefonisch te bereiken via Christel Evers van Sine onder het nummer: 06 30720220. 

route

Schermafbeelding 2015-08-18 om 16.56.36

Onderwijs