STEAMschool Moerdijk

De eerste bijeenkomsten van STEAMschool Moerdijk op Basisschool de Boemerang in Zevenbergen.  Veel vrolijke gezichten binnen STEAMschool Moerdijk; de nieuwe ondernemende en innovatieve generatie binnen de gemeente Moerdijk.

We hebben tijdens de eerste les enorm genoten van alle verwondering en enthousiasme van de kinderen en hun ouders. Samen nieuwe dingen leren, ermee experimenteren en tot de ontdekking komen dat je saxofoonklanken kunt halen uit je eigen tekening met potlood: oude ambachten verbinden aan nieuwe technologieën door Kennis & Kunde.

De tweede les stond in het teken van verdieping in de werking en vele mogelijkheden van de Scratch programmeeromgeving.
Kinderen hebben vandaag de verschillende mogelijkheden van de verschillende event- en commando blokken (opdrachten) binnen elke specifieke commandogroep onderzocht. Wat direct opvalt is de ontzettende gretigheid van kinderen om er direct mee aan de slag te gaan. De kinderen maken het geleerde – de nieuwe taal – direct toepasbaar in hun eigen betekenisvolle wereld.

Wij zijn er van overtuigd dat het willen leren en kunnen programmeren een middel is dat kinderen aanzet te denken over het eigen leerproces. Programmeren als belangrijk middel waarmee kinderen naast pen, potlood en papier zich op geheel eigen wijze, binnen elk denkbaar onderwerp zich creatief natuurlijke manier kunnen uiten.

STEAMschool Moerdijk is naast de woensdagmiddag met een maximumaantal van 12 kinderen na de eerste weken nu ook woensdagavond gestart met een tweede groep. In de avondgroep is er nog plaats voor nieuwe kinderen die willen deelnemen aan STEAMschool Moerdijk. Zeg het voort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.