Plaats delict

We hebben de afgelopen maanden de leerlingen meegenomen in de wereld van de vingerafdrukken, onderzoek aan het DNA molecuul, ballistiek , opsporingsmethodes en de strafmaat in Nederland. Observeren, deduceren en reduceren, kritisch nadenken, voorspellen en oplossen spelen hierbinnen een belangrijke rol. Al deze kennis en vaardigheden hebben de leerlingen toegepast in  Escape Room “BRAIN”  voor genodigden tijdens de eindpresentatie.

Ouders op onderzoek. Lukt het ze om de kluis die  de kinderen gemaakt hebben te openen?

Uitleg over de gang van zaken…de te nemen stappen om het geheim van escape room “BRAIN” te kunnen ontrafelen.

Escape room “BRAIN” geïnspireerd op de bioscoopfilm Psycho van regisseur Alfred Hitchcock.

2 gedachten over “Plaats delict”

  1. Nadat er een redelijk vermoeden is dat er een misdrijf is gepleegd en de eerste politie-inzet is afgerond, kan er besloten worden een locatie aan te duiden als plaats delict. Agenten stellen dan de locatie veilig en bewaken deze, waarna speciaal opgeleide medewerkers ter plaatse komen om het onderzoek verder uit te voeren. Meestal heeft de Forensische Opsporing de operationele leiding over de plaats delict tijdens het onderzoek, maar de inzet is sterk afhankelijk van de aard van het misdrijf. Zo zijn er grote verschillen tussen bijvoorbeeld een brandonderzoek, aangetroffen vuurwapen, drugslab, verkeersongeval, inbraak, explosief of lijkvinding. Nadat het onderzoek ter plaatse is afgerond en de locatie geruimd is, wordt het plaats delict normaal gesproken weer zo snel mogelijk vrijgegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.